Klusteam Gouda
 

Bouwbegeleiding


 

Wij begeleiden nieuwbouwprojecten en verbouwingen altijd met een persoonlijke benadering

 

Klusteam Gouda Bouwbegeleiding is een geheel onafhankelijk bedrijf voor bouwbegeleiding. Wij begeleiden zowel nieuwbouwprojecten als verbouwingen, altijd met een persoonlijke benadering en volledig afgestemd op de persoonlijke wensen van onze klanten. We werken vanuit Gouda in heel Nederland.

De belangen van de opdrachtgever voorop

Bouwbegeleiding is ontstaan door de wanprestaties van sommige aannemersbedrijven. Een bouwbegeleider is iemand die de belangen van een particulier durende een bouwproject beschermd. Dit kan hij of zij doen omdat degene vaak veel ervaring heeft met bouwprojecten. En bovendien weet hoe er het best gecommuniceerd kan worden met de mensen die de klus uitvoeren. Een bouwbegeleider onderhoudt het contact tussen de verschillende bouwbedrijven en de particulier. Vaak zijn er verschillende partijen betrokken bij een bouwproject, denk aan een timmerbedrijf, aannemer, loodgieter, dakdekker enzovoort.

 
Afgeronde bouwbegeleiding badkamer in Gouda

Afgeronde bouwbegeleiding badkamer in Gouda

Bouwbegeleiding: wat houdt dit in?

Wij houden goed in de gaten of een aannemersbedrijf haar afspraken adequaat nakomt, en het beloofde werk kwalitatief goed uitvoert. Maar ook het contact met de architect wordt onderhouden en de communicatie tussen de architect en de aannemers wordt ook ondersteund, er worden op deze manier onnodige fouten voorkomen. Daarnaast kan de bouwbegeleider u onafhankelijk advies geven als u praktische vragen heeft. Denk aan de materiaalkeuze of tijdplanning.

Besparen op de verbouwing

De juiste bouwbegeleider komt bijvoorbeeld met ideeën om kosten bij de aannemer te besparen. Zo kent hij bijvoorbeeld gelijkwaardige materialen voor een bepaalde klus die een goedkoper alternatief vormen dan de materialen die een aannemer in zijn gedachte heeft. Wij hebben diverse connecties waar wij samen mee werken, dat wil zeggen dat daar ook scherpe tarieven tegenover staan, denkt u bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een badkamer of keuken, het plaatsen van vloerverwarming of het laten stuccen van de woning.


 

Bij problemen

Mochten er problemen zijn of voorzien worden kan de bouwbegeleiding met de aannemer communiceren.

De nazorg

Uiteraard is een bouwbegeleider niet alleen maar makkelijk tijdens het werk maar ook na het werk als dit is opgeleverd. Stelt u zich eens voor als er onverwachte bouwkundige problemen op komen spelen en u weet u zelf geen raad. Dan is een bouwkundig begeleider natuurlijk wel zo makkelijk om dit te gaan aan kaarten met de ingehuurde aannemer.

Prijzen

De tarieven van een bouwbegeleider worden per uur gerekend. De praktijk leert echter dat deze zijn geld zeer snel terug verdient.